Večeras je u prostorijama Doma kulture u Prozoru prikazan je dokumentarni film, autora Ivana Barišića ”Kimbulu - misija u zemlji pjesme, siromaštva I dijamanata” o životu i radu misionara fra Ilije Barišića koji je rodom iz župe Prozor, a koji svoju misijsku djelatnost obavlja u državi Kongo. Film je prikazan u 16:00 za djecu i u 18:00 za odrasle. Oba puta dvorana je bila pristojno popunjena. U sklopu prikazivanja filma priređena je i izložba fotografija, prodaja filma i skupljanje novčanih priloga za siromašnu pokrajinu u državi Kongo.

Popratna pojava njihova života, običaja, tradicije i vjere jest siromaštvo. Ljudi koji žive u zemlji bogatoj dijamantima, navikli su na bijedu, glad i bolesti. Školuju se samo najbogatiji, a mnogo je djece bez roditelja koji trebaju pomoć. Za godišnje školovanje djece potrebno je samo 50 eura. Prilika za pogledati film bit će i sutra poslije pučke svete mise koja je u 11:00 u crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, a izložba će biti otvorena cijeli dan.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn