Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, danas je svečano proslavljena svetkovina...
article thumbnail  Prema podacima koji su prikupljeni tijekom božićnog blagoslova obitelji u župi Prozor,...
article thumbnail  Mladi župe Prozor izveli su predstavu „Naš Badnji dan“ u Domu kulture u Prozoru. Predstavu su...
article thumbnail        Tečaj priprave za Sakramentalni brak bit će organiziran u Dekanatima kako slijedi: ŽEPAČKI DEKANAT,...
article thumbnail    Misu zahvalnicu u prozorskoj župnoj crkvi u večernjim satima uz koncelebraciju vlč. Ljube Zadrića,...
article thumbnail  U prozorskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u svetoj noći s 24. na 25. prosinca Misu Polnoćku uz...
article thumbnail  Kad nekoga iščekujemo, osim što pripremamo svoj dom, pripremamo dobru večeru ili ručak, a sami se...
article thumbnail  Vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo. Noć...

U župi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku u subotu 30. travnja, održan je 14. susret Prijatelja Maloga Isusa. Tema ovogodišnjeg susreta bila je: ''Obitelj - hram Božje ljubavi''. Pored ostalih skupina iz BiH i RH susretu su nazočili članovi PMI iz župe Prozor. U ranim jutarnjim satima, 40 članova i simpatizera PMI uz s. Anđelinu Perić, SMI, animatoricu PMI Prozor i s. Joakimu Ilić, SMI, autobusom je krenulo u smjeru Odžaka. Po dolasku na odredište, pridružio im se i župni vikar vlč. Đuro Arlović.

 

Susret je počeo dočekom hodočasničkih skupina i blagoslovom u župnoj crkvi, a potom je u dvorištu župne crkve u 10 sati uslijedio duhovni program priprave za Euharistijsko slavlje. Na početku ovog dijela programa sve nazočne pozdravio je gosp. Luka Jurić, načelnik općine Odžak, koji je ukratko predstavio općinu Odžak. Program su animirali župski zborovi iz Odžaka, a bio je prožet porukama blagopokojnog pape Ivana Pavla II. Za ovu prigodu domaćini su u crkvenom dvorištu priredili i izložbu fotografija sa pastoralnih pohoda Ivana Pavla II. U sklopu ovoga programa supružnici Ivica i Anka Bilić iz Uskoplja (koji imaju sedmero djece) posvjedočili su svoju katoličku vjeru kao roditelji mnogobrojne obitelji.

Nazočnima se predstavila i udruga ''Život'' iz Odžaka koja kroz svoje djelovanje nastoji promicati život od začeća do prirodne smrti na načelima katoličkog nauka. Svečano euharistijsko slavlje započelo je u 11 sati kada su svećenici i ministranti u procesiji došli iz župne crkve do vanjskoga oltara. Uz suslavlje osam svećenika misno slavlje predvodio je i pod njim propovijedao fra Mario Knezović župnik župe Posušje. Riječi dobrodošlice uputio je župnik župe Odžak i dekan doborskog dekanata, Preč. dr. Ivo Balukčić, te provincijalna poglavarica s. Marina Piljić. Riječi evanđelja navijestio je vlč. Đuro Arlović, a jedan od zaziva Molitve vjernika pročitala je Mirjana Šakota u ramskoj narodnoj nošnji. Isto tako u tradicionalnoj nošnji ramskoga kraja Veselka Bošnjak i Mirjana Šakota te djevojčice: Ivana Franjić-Tubić i Ruža Babić, pored ostalih skupina, prinijeli su darove karakteristične za župu Prozor odnosno ramski kraj: ramski peškir, pogaču, domaću šljivovicu i monografiju župe Prozor.

Na koncu sv. mise s. Marina je predala novčani dar časnih sestara SMI i PMI obiteljima Ćorić i Medić iz župe Odžak. Taj novac je prikupljan kroz vrijeme ovogodišnje Korizme u sredinama gdje djeluju PMI.

Nakon Euharistijskog slavlja za ručak je svim nazočnima ponuđen ''vojnički grah'' kojega su pripremili vojnici OS BiH iz vojarne kod Orašja. Nakon ručka i odmora uslijedio je drugi dio susreta, procesijskim hodom od župne crkve do gradske sportske dvorane gdje je održan festival duhovne glazbe PMI fest. Na ovom festivalu pored ostalih vokalno-instrumentalnih skupina nastupile su dvije skupine iz župe Prozor. VIS Srce Isusovo (filijala Lug) u sastavu gđica. Mirjana Šakota (voditeljica skupine) te djeca: Martina Šakota, Manda Papak, Matea Ćavar i Marin Šakota nastupili su s pjesmom "Nazaretska kruna" koju je napisao i uglazbio Vlado Kudić. Isto tako gosp. Vlado napisao je i uglazbio je pjesmu „Molitva sina jedinca“ koju je izveo dječak Leopold Golemac predstavljajući župu sv. Petra i Pavla Mostar (inače majka maloga Leopolda rođena je u mjestu Škrobućani, župa Gračac).

VIS Stadler PMI župe Prozor koji je za ovaj nastup uvježbavala s. Anđelina Perić, SMI, u sastavu: Ana Topić, Iva-Ines Pavlović, Franka Babić, Ivana Franjić-Tubić, Ljubica Dedić, Barbara Bilić i Daria Pavlović izvela je pjesmu „O majko obitelji“ koju je napisala Anđa Meštrović, a uglazbio ju je Mirza Pilav. Voditelj festivala bio je fra Mario Knezović, izvedeno je petnaest novih pjesama, a ovoga puta festival nije bio natjecatiteljskog karaktera.

Susret je završen podjelom prigodnih darova, riječima zahvale uzvanika i objavljivanjem informacije vezane za idući susret koji će prema riječima provincijalne poglavarice s. Marine biti u župi Žabljak u usorskom dekanatu.

 

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com