Na blagdan sv. Ivana u župi Prozor skupljaju se dobrovoljni prilozi za Sjemenište „Petar Barbarić“ u Travniku. Kao znak zahvalnosti za tu gestu, svake godine na taj dan u župu Prozor dođe predstavnik taravničkog sjemeništa i uz suslavlje ostalih svećenika predvodi sv. misu i pod njom propovijeda. Tako je bilo i danas. Na samom početku sv. mise, riječi dobrodošlice uputio je preč Franjo Ivandić župnik župe Prozor i Dekan Ramskog dekanata.

Ove godine predstavnik Sjemeništa bio je njegov ekonom, vlč. Marko Majstorović koji je ukratko predstavio život i rad u sjemeništu, kao i potrebe koje sjemenište ima, kako materijalne tako i duhovne. Uz vlč Marka Majstorovića na sv. misu sudjelovali su Mladen Kalfić, prefekt Sjemeništa i Slaviša Stavnjak župnik župe Deževice. Misno slavlje svojim pjevanjem ponovno je uveličao Mješovit župni Zbor pod ravnanjem s. Anđeline Perić. Nakon sv. mise u župnoj kući upriličen je ručak za goste iz Travnika, bogoslove, sjemeništarce i časne sestre koije djeluju u župi.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn