Župljani župe Prozor, stanovnici sela: Lug, Zagaje, Šerovina i Papci, prigodom trideset i pete godišnjice crkve svetog Josipa Radnika na Lugu, svojim odricanjima uspjeli su pribaviti kip Srca Isusova koji će ih trajno asocirati i povezivati s matičnom crkvom Presvetog Srca Isusova u Prozoru i župom Prozor. Kip je kupljen u Rimu. Velikodušnošću i spremnošću dobrih ljudi i don Tihomira Šakote besplatno je dopremljen u Prozor. Kip je pristigao na Lug uoči Cvjetnice. Gospodin Goran Pavković javio se kao donator za postolje namijenjeno za ovaj kip Presvetog Srca Isusova.

Pristigli kip oduševio je srca vjernika koji u ovoj crkvici slave svetu Euharistiju, te su ga primili s veseljem, ponosom i zahvalnošću. Kip je našoj ionako prekrasnoj i preuređenoj crkvi dao novu nježnost i vedrinu. I na koncu što drugo poželjeti nego: Neka Presveto Srce Isusovo bude neiscrpiv izvor ljubavi i milosrđa za sve one koji mu se budu utjecali.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn