Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  Kao i u drugim ramskim župama, i u župi Prozor i ove godine, kao zahvala za urod i plodove, ali i...
article thumbnail  Danas je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor bilo veoma svečano. Razlog je bio trostruk, naime,...
article thumbnail  Prozorska Župa Presvetog Srca Isusova priprema se proslaviti dan Posvete crkve (53) s Danom...
article thumbnail  Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, koja se slavi 15. kolovoza...
article thumbnail  Misa na groblju Šerovina: subota, 19.8.2023. u 11,00 sati. Misa u Višnjanima Gornjim: subota, ...
article thumbnail  Danas, 29. srpnja, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara u župi Presvetog Srca Isusova Prozor don...
article thumbnail  Danas je na Gmićima proslavljen zaštitnik mjesta i zavjetne kapele - sv. Ilija Tišbijac, prorok. Uz ...
article thumbnail  Danas je upriličena vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor. Nakon...

 

Mlade osobe iz Prozora u Rami završile su 4. lipnja svoje putovanje u Rim. Sudjelovale su istoga dana i na Angelusu pape Franje te na njegovom podnevnom nagovoru na svetkovinu Presvetoga Trojstva. „Čineći znak križa osjećamo Božji zagrljaj“, istaknuo je tom prigodom Sveti Otac.

Putovanje mladih iz Rame u Rim, od 30. svibnja do 4. lipnja, pripremio je i predvodio župni vikar iz Prozora Josip Antukić. Njima se pridružila i skupina djevojka iz susjednog Uskoplja. Po dolasku su posjetili Branka Jurića, vicerektora Papinskog zavoda Campo Santo Teutonico u Vatikanu, koji im je bio pratnja pri obilasku rimskih znamenitosti.

Prvog dana u Bazilici svetoga Petra mlade je pozdravio i veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici NJ. E. gospodin mr. sc. Igor Žontar, a neposredno potom i chargé d'affaires Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici NJ. E. gospođa Tea Zupičić. Kasnije popodne skupini se pridružio i rimski student na specijalizaciji Ilija Jurić, također podrijetlom iz Prozora.

„Nas 48 došli smo u Rim povezati se s našim središtem, upoznati i vidjeti ono o čemu smo čitali i učili. Radujemo se kao mladi što smo dio Crkve“, kazao je za Vatican News župni vikar Antukić. „Želimo zahvaliti na srdačnom gostoprimstvu, ljubaznosti, novim znanjima, organizaciji, trudu i strpljenju“, reklo je nekoliko osoba u ime skupine posjetitelja.

Mladi putnici su se s koferima punim dojmova sretno vratili doma u jutarnjim satima u ponedjeljak 5. lipnja te su izrazili želju da se opet organiziraju ovakva i slična putovanja.

Branko Jurić, vicerektor.Zavoda Campo Santo Teutonico u Vatikanu

  • IMG-20230601-WA0020
  • IMG-20230601-WA0040
  • IMG-20230602-WA0014
  • IMG-20230604-WA0016

Simple Image Gallery Extended

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com