Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, danas je svečano proslavljena svetkovina...
article thumbnail  Prema podacima koji su prikupljeni tijekom božićnog blagoslova obitelji u župi Prozor,...
article thumbnail  Mladi župe Prozor izveli su predstavu „Naš Badnji dan“ u Domu kulture u Prozoru. Predstavu su...
article thumbnail        Tečaj priprave za Sakramentalni brak bit će organiziran u Dekanatima kako slijedi: ŽEPAČKI DEKANAT,...
article thumbnail    Misu zahvalnicu u prozorskoj župnoj crkvi u večernjim satima uz koncelebraciju vlč. Ljube Zadrića,...
article thumbnail  U prozorskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u svetoj noći s 24. na 25. prosinca Misu Polnoćku uz...
article thumbnail  Kad nekoga iščekujemo, osim što pripremamo svoj dom, pripremamo dobru večeru ili ručak, a sami se...
article thumbnail  Vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo. Noć...

 

U župi Presvetoga Srca Isusova Prozor upriličena je duhovna obnova za mlade pod geslom “Mladi i njihova uključenost u kršćanske i životne obveze”. Susret je upriličen u subotu, 26. ožujka, u suradnji župe Prozor i Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” Sarajevo (NCPM). 

Program je započeo pozdravnim govorima i molitvom u holu Osnovne škole Marka Marulića Prozor u prijepodnevnim satima, predstavljanjem predavača i animatora.

Moderator obnove Matej Dužnović predstavio je redoslijed točki, a potom je don Ivan Matijević, pastoralni suradnik NCPM imao predavanje. Nakon toga, mladi su uz pastoralno osoblje župe Prozor i animatore prešli u župnu crkvu, gdje je održana proba pjevanja, a nazočni su imali prigodu pristupiti sakramentu Pomirenja.

S početkom u 11 sati slavlje svete mise uz suslavlje prozorskog kapelana Josipa Antukića predslavio je gore spomenuti Ivan Matijević.

U drugom dijelu programa nazočni su osim pauze i ručka na otvorenome u školskom dvorištu, imali u nekoliko učionica osnovne škole rad u skupinama pod nazivom Moje putovanje.

Program je završio u poslijepodnevnim satima, Bans-om/plesom, evaulacijom duhovnih vježbi i molitvom.

U duhovnoj obnovi sudjelovalo je 60-ak mladih i to uzrasta od završnih razreda osnovne škole, srednje škole i onih malo starijih.

Za organizaciju i realizaciju ovoga događaja potrebno je zahvaliti dragome Bogu, pastoralnom osoblju, župniku Marku, kapelanu Josipu, časnim sestrama s. Marineli i s. Moniki, zatim upravi OŠ Marka Marulića iz Prozora, vrijednim domaćicama koje su pripremile slastice, te svim drugim ljudima koji su na svoj način doprinijeli ovome događaju.

Fotografije pogledajte ovdje

 

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com