Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  Kao i u drugim ramskim župama, i u župi Prozor i ove godine, kao zahvala za urod i plodove, ali i...
article thumbnail  Danas je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor bilo veoma svečano. Razlog je bio trostruk, naime,...
article thumbnail  Prozorska Župa Presvetog Srca Isusova priprema se proslaviti dan Posvete crkve (53) s Danom...
article thumbnail  Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, koja se slavi 15. kolovoza...
article thumbnail  Misa na groblju Šerovina: subota, 19.8.2023. u 11,00 sati. Misa u Višnjanima Gornjim: subota, ...
article thumbnail  Danas, 29. srpnja, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara u župi Presvetog Srca Isusova Prozor don...
article thumbnail  Danas je na Gmićima proslavljen zaštitnik mjesta i zavjetne kapele - sv. Ilija Tišbijac, prorok. Uz ...
article thumbnail  Danas je upriličena vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor. Nakon...

 

Poštovani Župljani i svi raseljeni po svem svijetu

Isus je uskrsnuo – Isus je živ! Radujmo se, aleluja!

Ova činjenica bi trebala radovati svakog kršćanina, pogotovo katolika. Radovati se netko može u iščekivanju i posebno u susretu. Nikako drugačije!

Nema radosti u bogatom stolu, ali ima u sustolnicima, nema radosti u šaranju uskršnjih jaja, ali ima u susretu djece i njihovih najbližih. Svega ovoga ima jer je Uskrs, jer je Isus živ, jer je uskrsnuo.

Sve ovo je prilika, ali razlog je Njegovo uskrsnuće! Je li to baš tako, nosimo li radost Uskrsa u sebi. Ako nosimo, onda je možemo i podijeliti i tako umnožiti radost kojoj neće nedostajati veselja.

Uskrs nije vrijeme za rješavanje problema. Uskrs je radost riješenog problema! Krist nas je oslobodio, otkupio i spasio! Je li On u meni i ja u Njemu? Ako jest, blago meni i svima sa mnom! Tada znam da je uistinu živ i da je sa mnom i ja s Njim.

Takav mogu biti radost drugima, članovima obitelji, djeci, supružniku, starijim roditeljima, rodbini, prijateljima i svim ljudima dobre volje. A sve će nam se drugo nadodati. Čašica razgovora i zalogaj blagoslovljenog uskršnjeg jela, pa onda i bogati stol Uskrsnog dana! Ne propustimo priliku vidjeti da drugi možda nema. Da nije radostan, da je sjetan, da mu nešto kvari doživljaj Uskrsa… Možda mu možeš uljepšati Uskrs?

Želim vam sretan Uskrs, puno radosti i svakog blagoslova Božjeg, a sve će vam se ostalo nadodati!

Marko Tomić, župnik

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com