Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, danas je svečano proslavljena svetkovina...
article thumbnail  Prema podacima koji su prikupljeni tijekom božićnog blagoslova obitelji u župi Prozor,...
article thumbnail  Mladi župe Prozor izveli su predstavu „Naš Badnji dan“ u Domu kulture u Prozoru. Predstavu su...
article thumbnail        Tečaj priprave za Sakramentalni brak bit će organiziran u Dekanatima kako slijedi: ŽEPAČKI DEKANAT,...
article thumbnail    Misu zahvalnicu u prozorskoj župnoj crkvi u večernjim satima uz koncelebraciju vlč. Ljube Zadrića,...
article thumbnail  U prozorskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u svetoj noći s 24. na 25. prosinca Misu Polnoćku uz...
article thumbnail  Kad nekoga iščekujemo, osim što pripremamo svoj dom, pripremamo dobru večeru ili ručak, a sami se...
article thumbnail  Vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo. Noć...

 

Danas, 10. rujna, tijekom svečanog euharistijskog slavlja koje je započelo u 10 sati, Hermann Glettler - biskup biskupije Innsbruck, katoličkom mužu, Danijelu Juriću, podijelit će prvi stupanj Svetoga reda - trajni đakonat.

Đakon Danijel Jurić, pastoralni je suradnik u dušobrižničkom prostoru Telfs (spoj više tradicionalnih župa u jednu cjelinu kojom upravlja jedan zaređeni svećenik s pastoralnim suradnikom.

Oženjen je i otac je troje djece.

Rođen je 1985.godine u Prozoru, gdje je i primio sakramente kršćanske inicijacije u župi Presvetog Srca Isusova.

Osnovnu školu završio je u Prozoru, a srednjoškolsko obrazovanje završio je u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ u Travniku. Filozofsko-teološku naobrazbu stjecao je na KBF-u Sarajevu, a zvanje diplomiranog teologa stekao je na KBF u Splitu godine 2012.

Sakrament Ženidbe sklopio je sa suprugom Jelenom u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Solinu godine 2011. i u skladnom katoličkom braku Bog im je podario troje djece.

Godine 2013. današnji slavljenik s obitelji odlazi u Austriju gdje nakon dvogodišnje pastoralne prakse postaje pastoralni asistent. Nakon molitve, promišljanja, razgovora, svoju odluku o ređenju za trajnog đakona iznosi župniku koji ga nakon razgovora šalje na potrebitu formaciju.

Dana 25. lipnja ove godine u crkvici svetog Mihaela Arkanđela primio je službe lektorata i akolitata.Danas, 10. rujna ove godine, tijekom svečanog euharistijskog slavlja koje je započelo u 10 sati, Hermann Glettler - biskup biskupije Innsbruck, katoličkom mužu, Danijelu Juriću podijelio je prvi stupanj Svetoga reda – trajni đakonat.

Službu đakona biskupije Innsbruck obavljat će u dušobrižničkom prostoru Telfs.

Đakon Danijel, nije prvi trajni đakon koji potječe iz župe Prozor, naime, prema dostatnim informacijama i Anto Petrović, trajni je đakon u Bečkoj nadbiskupiji.

Đakon Danijel potječe iz obitelji gdje su rođena još dva njegova brata koji su svećenici - don Dragan je na službi u austrijskom Grazu, a don Branko je na službi u Vatikanu. Četvrti Danijelov brat, Anto isto je bio polaznik travničkog sjemeništa, a nakon završenog studija arheologije u Mostaru, s obitelji isto živi u Austriji.

Najmlađi se Danijelov brat, Ilija, nakon završenog KBF u Sarajevu, nalazi na postdiplomskom studiju iz Kanonskog prava u Rimu. Roditelji Slavko i Ane svoje umirovljeničke dane aktivno provode na rodnoj grudi (u župama Prozor i Uzdol) iščekujući i s radošću dočekujući svoje mlađe članove na obiteljskom imanju u Ljubuncima, koje je postalo točka okupljanja ove broje obitelji.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com