Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Početkom Došašća u brojnim župama Vrhbosanske nadbiskupije započele su mise Zornice kojima se...
article thumbnail    Svim članovima Župe Presvetog Srca Isusova Poštovani i dragi prijatelji! Što god mislili o vremenu u...
article thumbnail  Na spomendan svih vjernih Mrtvih: Dušni dan, slavljena je Sveta misa sekundicija mladomisnika vlč....
article thumbnail  Od kada postoji čovječanstvo smrt je oduvijek bila velika tajna ljudskog života na koju je čovjek...
article thumbnail  Zajedništvo u kršćanstvu ulazi u samu strukturu vjerovanja i osmišljenja ljudskog života....
article thumbnail  Danas je u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, na trgu dr. Josipa Stadlera s početkom u 11...
article thumbnail  U župi Prozor, povodom proslave Mlade Mise vlč. Josipa Dedića, Misu uočnicu uz suslavlje 6...
article thumbnail  Ove godine svetkovina Svih Svetih pada u nedjelju, tako da je raspored misa od Svih svetih.

 

Danas je u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, na trgu dr. Josipa Stadlera s početkom u 11 sati, euharistijsko slavlje svoje Mlade mise predslavio je mladomisnik vlč. Josip Dedić. Mladomisničko geslo vlč. Josipa bilo je Zaklone moj! Utvrdo moja! Bože moj u koga se uzdam. (Ps 91,2).

Nakon procesijskog dolaska na prostor vanjskog oltara, mladomisnikovi roditelji Ante i Jele podijelili su svoj roditeljski blagoslov sinu i slavljeniku vlč. Josipa.

Riječi pozdrava, dobrodošlice, zahvale i obavijesti izrekao je mjesni župnik mons. Marko Tomić.

Riječi prigodne propovijedi slavljeniku Ivanu i nazočnim vjernicima uputio je mladomisnikov rođak vlč. Franjo Tomić.

U završnom dijelu euharistijskog slavlja, mladomisnik Josip obratio se riječima zahvele, a potom je s drugim novozaređenim svećenicima podijelo je mladomisnički blagoslov.

Svečanoj sv. Misi osim svećenika, časnih sestara i vjernika (bogoslova, sjemeništaraca, ministranata, pjevača ...) kroz čitanja prigodnih čitanja, recitaciju, prinos darova doprinijeli su i članovi mladomisnikove obitelji, rodbina, susjedi i prijatelji.
Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravanjem s. Marinele Zeko, SMI.

Po završetku svečane Svete mise uslijedilo je čestitanje, fotografiranje, podjela mladomisničkog blagoslova.
Slavlje Mlade mise nastavljeno je kod obiteljskoga stola poštujući epidemiološke mjere.

 Mladomisnikov crkveni kum bio je vlč. Ivan Ivančević, župnik u Obrama i Solakovoj Kuli, a civilni kum gosp. Josip Škarica, prijatelj i susjed.

Iz životopisa mladomisnika Josipa!

Vlč. Josip Dedić sin je Ante i Jele r. Petrović, a rođen 28. listopada 1996. godine u Livnu. Dolazi iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor, gdje je kršten i krizman. Vlč. Josip dva brata Marka i Marina koji su oženjeni, a inače  mladomisnikovi roditelji žive u Splitskoj ulici. Mladomisnik Josip pohađao je OŠ Marka Marulića u Prozoru, a gimnaziju i sjemenište u KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku. Po završetku malog sjemeništa upisuje se u VBS, te studira na KBF-u u Sarajevu gdje je i diplomirao. Sveti red đakonata podijelio mu je uzoriti gospodin Vinko kard. Puljić, nadbiskup metropolita Vrhbosanski, 01. prosinca 2019. u sarajevskoj prvostolnici. Ove godine na blagdan sv. Luke i Na Dan KBF Sarajevo, vlč. Josip primio je nagradu „Velikog Kancelara“ za ostvareni uspijeh u cjelokupnom studiju. Sveti red prezbiterata (svećeništva) primio je po rukama Uzoritog kardinala Vinka Puljića u Vrhbosanskoj prvostolnici, 28. listopada ove godine na svoj 24-ti rođendan.

Marinko Rumbočić

Fotografije pogledajte ovdje

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com