Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Drugi ovogodišnji tečaj priprave za sakramentalni brak u organizaciji Ureda za brak i obitelji i...
article thumbnail  Čista srijeda ili Pepelnica početak je korizme, važnog vremena crkvene godine, koje traje šest...
article thumbnail  Kako činimo svake godine, tako će i ove biti prilika sudjelovati u Tečaju priprave za brak za...
article thumbnail    Danas, 6. siječnja, u župi Prozor svečano je proslavljena svetkovina Bogojavljenja (Sveta tri...
article thumbnail  Prema podacima koji su prikupljeni tijekom božićnog blagoslova obitelji u župi Prozor,...
article thumbnail  Misu zahvalnicu na Silvestrovo, u prozorskoj župnoj crkvi sa početkom u 17 sati uz koncelebraciju Ljube...
article thumbnail  Ove godine smo u potpuno drukčijim okolnostima nego svih dosadašnjih, dočekali Božić. Umjesto sv....
article thumbnail  Poštovani i dragi prijatelji, Evo još jedan Božić. Poseban i u posebnim okolnostima. Okruženje nimalo...

 

Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca Isusova u Prozoru.

Dolazi nam svetkovina, vezana uz snagu i datum proslave Uskrsa, poslije Duhova i Presvetog Trojstva, kao i svetkovine Tijelova, kao zaokružena tajna Ljubavi Božje, predstavljena u Presvetom Srcu Isusovu. Rođeno je, kao ljudsko, stasalo i razvijalo se u organ središta ljubavi i ljepote. Ispunilo se sadržajem života i snage (voda i krv) koji su obiljem potekli kad ga je ljudska zloba ranila i probola, orosivši obilno Zemlju krvlju i natopivši je Vodom života kroz sakramentalnu stvarnost Krštenja i Euharistije i preporodno darivanje kroz dostvaranje svijeta kroz sakrament Ženidbe, posvete svijeta kroz sakrament sv. Reda, životne utjehe u sakramentu bolesničkog pomazanja. Posebno nam se daruje u obilju darova Duha Svetoga, čija je snaga znak i stvarnost Božje prisutnosti na Zemlji i života uopće, a posebno onih koji su njegovi – Crkvi, koja je upravo po toj hrani, Njegova tijela i krvi, Tijelo Njegovo.

Zato ćemo se na taj događaj u našoj župi pripremiti trodnevnicom, 16., 17., i 18. lipnja, svetim Misama u 18:00 sati, kojima će predslaviti svećenici rodom iz naše prozorske župe. Bit će prilika za sakrament Pomirenja.

Na samu svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 19. lipnja bit će tri mise: u 8,00 sati će biti sv. Misa u kojoj ćemo se posebno prisjetiti svih bolesnih i nemoćnih.

U 11:00 sati je svečana misa, koju će predslaviti Generalni vikar Vrhbosanske Nadbiskupije mons. dr. Slađan Ćosić.

Misa večernja je u 17:00 sati.

Iza večernje mise u 18:00 sati je festival „Djeca pjevaju Isusu“ koji se već ustalio i uobičajio kao događaj večeri toga dana! Dođite i podržimo ih.

U nedjelju je „Vanjska“ proslava Srca Isusova u kojoj želimo vidjeti sve naše drage susjede u tom slavlju. Mise su toga dana, 21. lipnja u 8:00 sati, zatim u 9:30, kao i pučka misa u 11:00 sati koju također predslavit će mons. dr. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhb. nadb.

Podijelite s nama radost slavlja Ljubavi Božje u Presvetom Srcu Isusovu.

Neka je svima na radost i na spasenje tijela i duše! Dobro došli!

Marko Tomić, župnik

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com