Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnail  Danas, 19. lipnja, povodom proslave patrona župe Prozor – Presvetog Srca Isusova, kao što je...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor slavi svoj patron. Svečano euharistijsko slavlje s...
article thumbnail    Danas, 18. lipnja (četvrtak) u našoj župi povodom proslave patrona župe, sv. Misu Uočnicu uz...
article thumbnail  Danas, 17. lipnja (srijeda), u našoj župnoj crkvi uz koncelebraciju trojice svećenika,...
article thumbnail    Kao što je i najavljeno, danas, 16. lipnja vjernici u župi Prozor započeli su trodnevni duhovni...
article thumbnail  Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, u župnoj crkvi Presvetog Srca...

 

Hrana je životno važna stvar za funkcioniranje i održavanje života. Čudna je moć organizma koji vrlo raznoliku hranu koju konzumiramo, a simbol joj je kruh, pretvara u naše tijelo i njegove sastavnice. Suvereno i autohtono i automatski, bez naše kontrole, bez našeg znanja i bez našeg posebnog nastojanja! Kako je hrana dar, tako je i njena svrha svršni dar u našem postojanju!

Ista je stvar i sa kruhom i vinom, koji po posebnom djelovanju Duha Svetoga postaje životvorna stvarnost kršćanina, bez kojeg mu nema kršćanskog življenja. Dar je to i u čovjeku postiže svršnu zadaću otkupljenosti i oslobođenja za onaj učinak koji mu ta hrana daje, a to je vječnost.

Radosni radi toga, slavit ćemo svetkovinu Tijela i Krvi Kristove u četvrtak, 11.06.2020. sv. misama u 8,00 sati, zatim u 9,30 sati. Svečana sv. Misa sa procesijom po završetku mise, sa Presvetim po dvorišnom prostoru crkve u Prozoru, sa četiri postaje s kojih će se podijeliti blagoslov svijetu (četiri strane svijeta) i gradu (prisutnim vjernicima i prostoru Župe).

U procesiji će sudjelovati ovogodišnji prvopričesnici (32), potom svi koji budu u narodnoj nošnji, potom će svećenik sa Presvetim u monstranci (pokaznici) nositi tajne posvećenog kruha koje je u Euharistiji djelovanjem Duha Svetoga postalo Tijelo Kristovo i njima će blagosloviti na postajama sve u gradu i svijetu! Iza Njega će se uključiti pjevači i svi prisutni koji budu na Euharistijskom slavlju. Lijepo molim, neka to bude četverored! Procesija će krenuti iz crkve Presvetog Srca Isusova, po ovom redu, potom će se putem moliti litanije svih svetih sa prekidima kod četiri postaje, na kojima će se navijestiti Evanđelje i blagosloviti prisutni. I tako na sve četiri postaje. Iza zadnje postaje procesija se vraća u crkvu i završava odlaganjem Presvetog u tabernakul (sveto hranište) na oltaru Srca Isusova.

Nema života bez hrane i podržavanja kondicija života!

Nema kršćanskog života bez Euharistijskog kruha koji podržava vrijednost, tj. svetost života!

Nema jačeg sredstva protiv Zla i Sotone od Euharistije! To svi znaju!

Dođite, počastimo sebe Njegovom prisutnošću!        

Marko Tomić, župnik

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com