Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Župljani Župe Prozor danas su se pridružili akciji „72 sata bez kompromisa“ te su mladi...
article thumbnail  U župi Prozor i ove godine, kao zahvala za urod i plodove, ali i molitva na grobovima svojih...
article thumbnail  Danas, na Dvadesetičetvrtu nedjelju kroz godinupočetak nove školske, ali i vjeronaučne godine u...
article thumbnail    Danas je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor proslavljen Dan posvete župne crkve i upriličen je već...
article thumbnail  Danas, tijekom misnih slavlja (kako u župnoj crkvi u Prozoru tako i filijalnoj crkvi na Lugu)...
article thumbnail Nastavljajući drevnu tradiciju, danas je na Gmićima proslavljen zaštitnik mjesta i zavjetne kapele - sv....
article thumbnail  Iako je ovogodišnji svečani ispraćaj maturanara Srednje škole Prozor bio predviđen u svibnju, zbog...
article thumbnail  Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...

 

U utorak 11. veljače je dan bolesnika i zdravstvenog osoblja. Slavi se na spomendan Gospe Lurdske, upravo radi ozdravljenih bolesnika u tom svetištu. Zato se trebamo posvetiti onima kojima pomažemo nositi križ. Različito je to od posla ili poslovnog uspjeha. Milosrđe mi je milo, a ne žrtva!

U novije vrijeme je uobičajeno da se slavi posebno sv. Misa za bolesne, koje bi trebali njihovi skrbnici i ukućani dovesti na misu u crkvu, u 17,00 sati, gdje bi imali priliku pristupiti sv. Ispovijedi, (za ispovijed doći malo ranije), potom također ako žele, sakramentu bolesničkog pomazanja i na koncu Pričesti u Euharistiji.

Dakle, pomozite svojim bolesnima doći do crkve, potom s njima slavite Euharistiju. Naravno, nije to pod svaku cijenu, ne treba nekoga mučiti da bi došao, ali koji želi, trebalo bi mu pružiti pomoć i priliku da dođe!

Dobro će biti da sve zdravstveno osoblje bude također tu s njima, ako je moguće.

Poslije sv. Mise za bolesnike i zdravstveno osoblje će biti mala zakuska i druženje da se u zajedničkom susretu osjetimo bliže i jači!

Zahvaljujem svima koji će pomoći da taj susret bude što sadržajniji, a također i onima koji će doprinijeti svojim darovima u jelu i slasticama!

Napomena: Sakramentu bolesničkog pomazanja neka ne pristupaju mlađi od 60. godina, osim ako su bolesni ili kronični bolesnici.

Marko Tomić, župnik

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com