Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  U župnoj crkvi u Prozoru uz nazočnosti roditelja, prijatelja, sinoć, tijekom Večernje sv. Mise...
article thumbnail  Kao što je i najavljeno u prošlu nedjelju, tijekom ovoga tjedna u župi Presvetog Srca Isusova...
article thumbnail  Korizma je. Nalazimo se u dijelu liturgijske godine kada se posuti pepelom s Čiste srijede trebamo...
article thumbnail  Večeras je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, svečano obilježen Svjetski dan bolesnika. U...
article thumbnail  Oni koji će za koji mjesec do dva sjesti s nama za Stol Gospodnji i blagovati, kako to činimo mi...
article thumbnail  Budući da se dan bolesnika uvijek slavi na Gospu Lurdsku 11. veljače, tako je i ove godine taj...
article thumbnail  Danas slavimo blagdan Prikazanja Gospodnjeg u Hramu. Ovaj blagdan je krozu povijest dobio naziv...
article thumbnail  Bez obzira kakva je bila godina iza nas, uvijek se ima zašto zahvaljivati Bogu na svemu što nam je...

 

Budući da se dan bolesnika uvijek slavi na Gospu Lurdsku 11. veljače, tako je i ove godine taj spomendan, iako pada u nedjelju dobio karakter “Dana bolesnika“. Nedjelja, kao proslava tjednog Uskrsa, uvijek je svetkovina višeg ranga od spomena svetih, ništa ne priječi da se taj dan slavi i dan bolesnika i bolničkog osoblja i zdravstvenih radnika. Budući da nam je to teško organizirati nedjeljom, radi misa i nedjeljnog programa u kojem nema večernje mise, tako ćemo mi ove godine proslaviti dan bolesnika u ponedjeljak, 12.02.2018.

Taj dan će biti upriličen pozdrav i dobrodošlica mladih Župe u 16,30, kratkim programom za naše bolesnike i zdravstveno osoblje, kao i sve prisutne.

Sveta Misa počinje u 17,00 sati kao i obično u radne dane.

Pozivamo sve koji mogu doći na tu Misu, posebno apeliramo na članove obitelji da budu od pomoći i da svoje pokretne bolesne doprate na sv. Misu i da s njima sudjeluju na liturgiji dana. Također molimo i pozivamo sve zdravstveno osoblje naših zdravstvenih ustanova da se okupimo na toj Misi. Naravno da u ovu grupu ubrajamo i očekujemo sve koji žele i mogu doći iz socijalnih ustanova i službi u našem gradu.

Bolesni, imaju i svoj osobit sakrament! To je sakrament bolesničkog pomazanja, namijenjen bolesnima od 7 – 107. godina. To nije sakrament umirućih! Sakrament umirućih je jedan jedini, a to je popudbina, sveta Pričest i odrješenje i potpuni oprost za one koji su na koncu svog životnog puta. To nije ni ispovijed i pričest bolesnika. To je redovno primanje sakramenata, samo i jedino Popudbina jest sakrament umirućih. Još jednom to nije bolesničko pomazanje, a pogotovu nije posve krivi naziv radi straha i bojazni kako ga se često zove POSLJEDNJE POMAZANJE!

Sakrament Bolesničkog Pomazanje je sakrament na ozdravljenje i okrjepu od trenutnog težeg bolesnog stanja osobe koja se u takvim kondicijama nalazi, zato rekoh za sve bolesne od 7. do 107. godina. Sedam  godina jest jedna granica, ali 107. nije, može netko biti i stariji, ako nadživi te godine!

Poslije Sv. Mise moći će primiti bolesničko pomazanje, koji to zažele, ali nemojte mi starost smatrati bolešću! Starost nije bolest, iako najviše bolesnih ima u staračkoj dobi!

Kad sve završi, onda ćemo se (bolesnici i zdravstveno osoblje) malo okupiti u našoj dvorani na malu zakusku i osvježenje. Bit će nešto za okrjepu, a i toplo će biti!

 

Marko Tomić, župnik

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com